Karibien Kryssning - Nov/Dec 2018

Karibien Kryssning - Nov/Dec 2018

Att göra - allmänt

 

Resan  är nu fullbokad!

24 Nov-3 Dec 2018

Nu inbjuder vi till vår 10:e kryssning i Karibien. Denna kryssning sker med Royal Clipper som tar hela 228 resenärer och vi har skeppet för oss själva. Kryssningen denna gång blir en specialdesignad tur som tar oss från Panama till Jamaica. Länder som vi kommer att besöka på kryssningen är förutom Panama och Jamaica även Nicaragua med ön Islas de Maiz, Guatemala,Honduras ,Belize samt avslutningsvis Cayman öarna innan vi anländer till Jamaica och Montego Bay.

Lopp/Arrangemang

Vi planerar flera löpturer/orienteringsarrangemang på de olika stoppen. Mer info om detta kommer så fort vi vet mer.

Om resmålet

Belize
Centralamerika omfattar hela sju länder men är till ytan mindre än Frankrike. Sin storlek till trots bjuder området på många variationer. Naturen omfattar allt från världens näststörsta korallrev i Belize till de alltid lika gröna dimskogarna i höglandet. Centralamerikas invånare har sina rötter i Europa, Afrika och de indianska högkulturerna, och området kan framvisa byggnadsverk från mayafolkets imponerande stegpyramider till den 80 kilometer långa Panamakanalen. Christoffer Columbus nådde det Centralamerikanska fastlandet på sin fjärde och sista resa år 1502 och utforskade då den karibiska kusten från dagens Honduras till Panama. Efter Columbus började andra upptäcktsresanden att strömma till, och i början av 1500-talet blev samtliga länder spanska kolonier. Britterna fick herradömet över ett begränsat område i form av Britiska Honduras, nuvarande Belize. Britterna behöll makten i Belize fram till 1981 medan spanjorernas storhetstid tog slut redan 1821.

Utflykter

Vattenutflykter ingår(ej Scuba.-diving).  Övriga utflykter och kostnader för dessa är ej klara i nuläget. Vi uppdaterar sidan så fort vi får information.

Och jaaaa........hela resan är ju en enda stor utflykt, se program! :-)

Eller hoppa ombord nedan, starta videon och börja dröm...

Royal Clipper(24 Nov-3 Dec 2018)

Royal Clipper(24 Nov-3 Dec 2018)

Karibien Kryssning - Nov/Dec 2018
Bokning av denna resa kan ej göras online. Fyll i detta formulärMer information

Program

Preliminärt program

Lördag 24.nov.

Vi kliver ombord på Royal Clipper på eftermiddagen vid Isla Flamenco i Panama City.

Söndag 25.nov

Efter första natten på Royal Clipper blir det en spännande dag på Panama-kanalen med ett stopp i Cristobal innan vi når Karibiska havet!

Måndag 26 nov

Här ankommer vi Bocas del Toro, Panama. Här har vi ett längre stopp med möjlighet att utforska orten eller bara ta det lugnt på beachen innan vi fortsätter mot Nicaragua. Här blir det ett orienteringslopp men även möjligheter till utflykter och snorkling

Tisdag 27 – Söndag 2 dec

Det preliminära programmet för dessa dagar är att vi seglar vidare mot Honduras och Roatan Island, här finns världens näst största korallrev med fina snorkling och dyknings vatten Från Honduras går turen vidare mot Guatemala. Santo Tomás de Castilla är en ort som vi kommer att kunna genomföra både orientering som utflykter. Efter Honduras stoppet reser vi vidare med Clipper till Belize även i Belize finns det planer för både orientering och utflykter. Det sista landet vi besöker innan Jamaica är Caymanöarna med huvudstaden George Town även här har vi tillfälle för utflykter samt en orienteringstävling. Sista dagen på kryssningen seglar vi in mot Montego Bay på Jamaica där vi avslutar våran 10 dagars låga kryssning i Karibien.

Priser

 Hytter   
Owners Cabin(2st)€ 5,900
De Luxe Suites (14st) € 5.400
Category 1 (2st) € 4,000
Category 2 (38st) € 3,500
Category 3 (32st) € 3,250
Category 4 (16st) € 3,000
Category 5 (4st) € 2,750
Category 6 (6st) € 2,500
Third Berth € 950

 

Priser avser per person

I priset ingår boende i vald hytt, helpension, underhållning ombord samt alla vattenaktiviteter förutom scuba-diving. Det är också c:a 120 personer i besättningen på  Royal Clipper med på kryssningen för att se till att allt fungerar och att vi har det bra!
PWT Travel har också med reseledare på hela resan.

Flygresa t/r Karibien tillkommer och ingår ej i dessa priser.

Se gärna bilder och virtuell rundvandring av hytter samt fartyget här >>