Veteran VM Orientering 2018 Danmark

Veteran VM Orientering 2018 Danmark

Att göra - allmänt

 

6-13 juli 2018

I samband med Veteran VM i orientering erbjuder PWT till gemensam bussresa från Sverige till Själland och tävlingsorterna Köpenhamn och Hilleröd. Vi bor tre nätter mycket centralt i Köpenhamn där sprinttävlingarna avgörs. Sedan förflyttar vi oss till Helsinge där vi bor 5 nätter på en vacker belägen kursgård i Hilleröd. I dessa områden avgörs medium och långdistanstävlingarna.

Vi gör det enkelt för er att medverka på Veteran VM i Danmark 2018. Vi planerar för 2 stycken bussar som tar sig igenom Sverige. Buss 1 startar i Sundsvall och via Hälsingekusten passerar Falun,Borlänge,Örebro för att sedan tar sig ned mot Skåne. Buss nr 2 Startar i Gävle och passerar Uppsala,Stockholm och sedan E4 söderut. I paketpriset ingår bussresan samt hotellövernattningarna 8 stycken under resan. Det som tillkommer är startavgifter samt eventuella utflykter och måltider som inte finns med i det slutliga programmet.

Lopp/Arrangemang

Vad gäller information kring Veteran VM från arrangören kan ni läsa mera via denna länk:
http://wmoc2018.dk/

Om resmålet

 

Köpenhamn:

Det är alltid något på gång i Köpenhamn. Denna internationella storstad är centrum för hela Öresundsregionen och genomgår en enorm utveckling just nu. I city finns allt man kan förvänta sig av en modern metropol, utan att dess gamla charm har gått förlorad.

Ströget, Köpenhamn
Paradgatan Ströget går genom hela centrala Köpenhamn.
De olika stadsdelarna och brokvarteren har olika särprägel och personlighet, från det unga, etniska Vesterbro till eleganta Østerbro.

Gågatan Ströget, en av Europas längsta, går som en pulsåder genom Köpenhamns centrum från Rådhusplatsen till Kongens Nytorv. Längs Ströget ligger många exklusiva designbutiker och stora butikskedjor. Där finns även en mängd souveniraffärer, restauranger och snabbmatställen.

Den som snabbt vill ha koll på många av Köpenhamns sevärdheter utan att anstränga sig rekommenderas en sightseeing med kanalbåtarna, som startar var 20:e minut från Nyhavn under sommaren.

Bland Köpenhamns mest populära sevärdheter finns nöjesparken Tivoli, med åkattraktioner och restauranger samt den stora djurparken Zoo.

Hoppa på en kanalbåt i Nyhavn och åk på guidad tur på kanalerna.
Från Nyhavn är det bara en kort promenad till det kungliga slottet Amalienborg och den välskötta trädgården vid vattnet. Fortsätt längs strandpromenaden så kommer du till Den lille Havfrue, statyn som inspirerats av HC Andersens saga och blivit en symbol för Köpenhamn. Andra sevärda slott i den danska huvudstaden är Christiansborg och Rosenborg.

Den mytomspunna fristaden Christiania är en del av Köpenhamn. Fram till 2004 såldes hasch öppet på den ökända Pusher Street, men försäljning av lättare narkotika pågår fortfarande, om än mindre öppet. Flera försök har gjorts att stänga Christiania, men invånarna har lyckats stå emot politiker och polis. Christiania lockar många nyfikna och turister, men nattetid bör man undvika fristaden.

Är du intresserad av konst och historia får du garanterat också ditt lystmäte i den danska huvudstaden. Konstmuséet Louisiana (ligger i Humlebaek, ett par mil norr om Köpenhamn) har världsrykte och har ständigt utställningar med konstvärldens stora.

Nationalmuseum och Statens museum för konst är också väl värda ett besök. Spännande muséet Ny Carlsberg Glyptotek ligger nära Tivoli och är med sitt orangeri rent ögongodis. Glyptoteket är specialiserat på gamla medelhavskulturer och visar allt från grekiska statyer till egyptiska sarkofager, samt dansk och fransk 1900-talskonst. M/S Museet for Søfart är Danmarks nya sjöfartsmuseum med prisvinnande arkitektur av Bjarke Ingels. På museet går unik design hand i hand med 600 års sjöfartshistoria, och berättar historien om Danmark som en av världens största sjöfartsnationer på ett lockande och spektakulärt sätt. Intressant både för barn och vuxna.

Ett lite annorlunda museum är Guinness World Records, där du får stifta bekantkap med mer eller mindre tokiga världsrekord.

 

Hilleröd:
I Hillerød hittar du Frederiksborg slott som ursprungligen uppfördes 1560 och i slottet huserar även Danmarks Nationalhistoriska museum. I närheten finns även Fredensborg slott där du kan hälsa på hemma hos Mary och Frederik, eftersom de använder en del av slottet som sitt weekendhem. Avsluta med ett besök på Esrum kloster från 1300-talet.

Bymode Hegn

Bymode Hegn

Bymosegårdsvej 11 • 3200 Helsinge, Veteran VM Orientering 2018 Danmark
Detta hotell ingår i resan. Boka rumstyp på Scandic Copenhagen. Från storstaden tar vi oss ut på la Mer information
Scandic Copenhagen

Scandic Copenhagen

Vester Søgade 6 Copenhagen V, Veteran VM Orientering 2018 Danmark
Pris/natt/person: 1 628 SEK
Mitt i centrala Köpenhamn bor vi på detta hotell. Hotellet är ett känt landmärke i staden med sina 1 Mer information

Priser

 EnkelrumDubbelrumTrippelrumFyrbäddsrum
Scandic Copenhagen-ingår-
Bymose Hegn Hotel och Kurscenter-ingår--
Paketpris11400
I priset ingår Boende 8 nätter inkl frukost
4 middagar (Bymosen)
Buss från Sverige
All egen transport i Danmark
StartavgifterTillkommer

Priser avser per person