Marcialonga

Marcialonga

Att göra - allmänt

MARCIALONGA 2018
25-29 Jan 2018
PWT Travel inbjuder till trevliga skiddagar i italienska alperna. I år är det 16:e gången vi arrangerar resa till Marcialonga. Vi reser från Arlanda till Munchen klockan 13.00 torsdagen den 25 januari. Därifrån reser vi med egen buss till Cavalese.

Hemresan från Munchen sker 17:15 på måndagskvällen.

Lopp/Arrangemang

Italienska Vasaloppet går i den vackra Val di Fiemme dalen, med starten i orten Moena, där Val di Fiemmedalen övergår i Val di Fassa dalen. Loppet passerar 13 byar innan målet i Cavalese.I sista berömda backen från dalen upp till målet i Cavalese har PWT valla och
vätskestation. Distansen på Marcialonga är 70 km men det finns ett kortare alternativ på 45 km.

Om resmålet

Från Alpernas vassa toppar och Dolomiternas stup vid gränsen mot Alto Adige i norr, övergår landskapet i något mjukare berg. Slott och borgar kröner många toppar, vinfälten och äppelodlingar finns längs med sluttningarna. Trentino tillföll Italien vid slutet av första världskriget,
efter ett sekel som österrikiskt territorium. Cavalese som vi bor i är dalens största ort med normala shoppingmöjligheter.

Utflykter

Fredagen den 26 januari reser vi med bussar till den kända höghöjds orten Seiser Alm, som är en bergsplatå i Sydtyrolen i Italien. Området är Europas högst belägna bergsplatå och för att komma upp på platån så måste vi åka linbana sista biten. Det är en fantastisk uppladdning
inför Marcialonga att njuta i skidparadiset. Denna utflykt är en heldagsutflykt där man äter lunch på egen hand i Seiser Alm. Denna resa ingår i Marcialonga paketet med oss PWT.

Hotel Grünwald

Hotel Grünwald

via bresadola, 3 - Val di Fiemme 38033 Cavalese, Marcialonga
Pris/natt/person: 2 862 SEK
4 stjärnigt alphotell med trevlig personal och en avstressande relax avdelning. På hotellet äter vi Mer information
Hotell San Valier

Hotell San Valier

Via Marconi, 7 38033 Cavalese TN, Marcialonga
Pris/natt/person: 2 612 SEK
Närmare målet än så här kan man inte komma. Hotellet gränsar direkt till själva mållinjen för Marcia Mer information

Program

Torsdag 25/1: Avresa torsdag morgon från Stockholm eller Göteborg via Munchen med ankomst och middag på respektive hotell på kvällen.
Fredag 26/1 Vi reser till vackra Seiser Alm, där vi njuter av underbara spår i storslagen natur. Lunch äter man på några av restaurangerna i Seiser Alm.  På kvällen efter middagen inbjuder vi dig till pubafton i Cavalese. Med både livemusik som vallatips. Fri entré.
Lördag, 27/1, Vi testar Marcialonga spåret från World Cup Stadion i Val di Fiemme. Du kan åka från skidstadion i Val di Fiemme till Cavalese (ca 10 km), eller så kan du testa spår runt skidstadion och ta bussen tillbaka.
Söndag, 28/1 Marcialonga med sin härliga atmosfär. Du kan välja mellan 45 km eller 70 km båda distanserna i klassisk stil. 70 km loppet passerar 13 byar innan mål. I sista backen innan mål har PWT valla och vätskestation. På kvällen har vi egen fest på nattklubben Mardok.
Måndag, 29/1 Avresa från Cavalese till respektive flyg.

Priser

 EnkelrumDubbelrumTrippelrumFyrbäddsrum
Hotell Grunewald-11450-
Hotell SanValiere-10450--
Startplats 1000
Utflykteringår

Priser avser per person