Berlin halvmarathon - 7 Apr 2019

Berlin halvmarathon - 7 Apr 2019

Att göra - allmänt

5-8 april 2019

Fullbokad!(Bokning ej längre möjlig)

Snabb och publikvänliga 21 kilometer i Berlin.
Detta halvmarathon lopp med 32 000 deltagare går centralt inne i Berlin på breda flacka gator. Eftersom det går centralt i Berlin så är det många åskådare på plats Vi erbjuder en trevlig weekend vistelse i centrala Berlin.

Vi erbjuder paket om tre nätter fredag-måndag på Hotell Abba eller 2 nätters paket med ankomst på lördagen.

Lopp/Arrangemang

Loppet är söndagen den 7 april med start klockan 10:05 på Karl-Marx-Allee i närheten av Alexanderplatz. Målet är även det på Karl-Marx Allee. Längst banan passerar många av Berlins sevärdheter.
Åldersgräns är 16 år och alla fullföljande får medalj.

Om resmålet

Funderar ni på att åka på en storstadssemester i Europa. Isåfall så skulle vi varmt kunna rekommendera Berlin. En stad fylld av nattliv, aktiviteter, museum, hotell kultur och historiska monument. Som ni säkert har förstått så kommer ni våra kära besökare att hitta turistinformation om Berlin här. Här kommer ni kunna ta del av det som både vi och våra besökare har upplevt under våra besök i Berlin. Allt för att ni ska få det så lätt som möjligt att kunna planera just ert besök till Berlin.
För Berlin är en stor stad och här finns en hel mängd av sevärdheter och aktiviteter som alla i familjen kan uppskatta. Så vare sig man är här för att ha en skön semester eller lära sig någonting nytt så kommer ni att finna rikligt med saker att göra. Och jämför man Berlin med många andra av våra större Europeiska städer såsom London, Paris mf så kommer ni snart att märka att prisnivån är lite lägre här i Berlin. Vilket gör det lättare att ha råd att verkligen ta sig hit.
Och från oss i Skandinavien så tar det inte någon vidare lång tid att ta sig hit. Det går flyg till Berlin från de större flygplatserna i Sverige dagligen.
Vill man inte flyga så går det även bussresor till Berlin. Dom som vill kan även ta natttåget till Berlin. Så det finns många sätt att ta sig hit till denna härliga stad.
Det går nästan att åka hit på vilken tid som helst av året, sommaren kan det vara lite för varmt för de flesta så precis innan det blir alldeles för varmt och innan det börjar bli trist och regnigt ute så kan det vara en bra period att ta sig hit.

Att göra i Berlin
Det finns i princip hur mycket som helst att göra i Berlin, du kan gå och se olika sportevenemang, teaterbesök, gå på nattklubb och självklart det som många väljer att göra när dom besöker Berlin, och det är att se på alla de sevärdheter som finns i Berlin. Så därför så fokuserar vi mest på sevärdheter.
En stor fördel med Berlin är att alla de mest besökta sevärdheterna finns centralt och nästan på gångavstånd från varandra. Även om det är möjligt att gå så kommer det att ta sig in lilla tid. Så vi rekommenderar att ni skaffar er en U-bahn/S-Bahn karta så blir det lättare att ta sig fram i Berlin. Och självklart så rekommenderar vi även de turistbussar som finns i Berlin, då får man se Berlin från buss där dom kör förbi många utav de större sevärdheter. Under bussturerna så är det möjligt att hoppa av vid de olika sevärdheterna för att sedan ta en ny buss när man väl besökt sevärdheten.
Turistbussarna utgår ifrån torget utanför Rathaus. Ni kommer att se dom, så det är bara att gå och välja just den turistbuss ni tycker har bäst schema. Vi har skrivit lite om de olika turistbussarna under turistbussar (så läs mer där om ni är intresserade av turistbussarna i Berlin).

Utflykter

Inga egna utflykter

Tyvärr finns det inga boende på denna plats just nu.

Program

Fredag 5 april – Egen resa till Berlin samt incheckning Hotell ABBA
Lördag 6 april –  Morgonjogg från hotellet sedan för de som vill gemensam transport till mässan och nummerlapssutdelningen.
OBS: Kommer ni på lördagen MÅSTE ni hämta nummerlappen innan klockan 18:00
Söndag 7 april  –  På morgonen tar vi oss med tåg från hotellet till startplatsen vid Alexanderplatz.
Start: klockan 10:05.
Måndag 8 april –  Utcheckning samt hemresa

Priser

 EnkelrumDubbelrumTrippelrumFyrbäddsrum
Hotel Berlin ABBA(3 nätter)54003600--
Hotel Berlin ABBA(2 nätter)36002400
Startplats halvmarathon630

 

Priser avser per person. Frukost ingår.