Seychellerna/Libanon och Kuwait - Nov/Dec 2019

Seychellerna/Libanon och Kuwait - Nov/Dec 2019

Att göra - allmänt

23 November – 8 december 2019

PWT kommer att genomföra en långresa för orientering även år 2019. Denna resa är till paradisön Seychellerna med flera varianter på förlängning av resan. Vi erbjuder 3st olika resealternativ. Det långa resealternativet är med stopp i Libanon samt Kuwait. Libanon som är ett av de nyaste förbunden inom IOF genomförs 2 stycken orienteringstävlingar men även mycket tid för sightseeing och sol och bad. Vi bor centralt i Beirut under Libanon vistelsen. I Kuwait så stannar vi 2 dygn för sprintorientering samt sightseeing. På Seychellerna har vi planerat 7 dagars vistelse.

Gör din intresseanmälan här >>

Lopp/Arrangemang

 

Vi kommer kontinuerligt att lägga ut mera information om denna resa.

Om resmålet

Seychellerna
Erotiska kokosnötter tävlar med urtida granitklippor och landsköldpaddor om uppmärksamhet i världens mest sensuella örike. Inte konstigt att smekmånadspar, äventyrare och reklamfilmare lockas till Seychellerna. Bara stränderna är värda resan hit. Vid första besöket kan alla seychelliska 115 öar verka något förvirrande. De låga korallsand-öarna ligger i en yttre ring runt Mahe. Närmare huvudön dominerar granitöarna; toppiga och frodiga i ett glittrande bläckblått hav. Grunda korallrev i turkosa toner dekoreras med en och annan vitskimrande segelbåt.

Libanon
Libanon är ett av världens minsta länder med 180 kilometer från norr till söder. Trots detta bjuder landet både på badstränder med medelhavsklimat vid kusten, och inne i landet berg; det högsta är Qornet as-Sawda på över 3000 meter.

Kuwait
Kuwait ligger i Mellanöstern och Kuwait City är huvudstad. Landet har ungefär 2 miljoner invånare och till ytan är Kuwait ca 17818 km2. Valutan i Kuwait är dinar. Här talar man huvudsakligen arabiska, engelska och den mest utbredda religionen är islam. Några exempel på populära platser för resor i Kuwait är Kuwait City, Al Bahrah, Al Fuhayhil, Al Jahrah, Al Rawdatayn, Hawalli, Qalib ash Shuyukh.

Utflykter

Mer info kommer löpande

Savoy Seychelles Resort & Spa

Savoy Seychelles Resort & Spa

Beau Vallon Beach, 400 Beau Vallon, Seychellerna, Seychellerna/Libanon och Kuwait - Nov/Dec 2019
Savoy Resort & Spa ligger vid stranden Beau Vallon och har 3 restauranger, en 700 m² stor utomhu Mer information

Program

Vi erbjuder ett varierat program med sightseeing, orientering, stränder och bad.

Kuwait
Lördagen den 23 november
Avresa från Sverige. Inte klart om vi tar dag eller nattflyg. Troligtvis nattflyg. Då anländer vi Kuwait på söndag morgon

Söndag 24 november
Efter incheckning tar vi en tur i staden. Kuwait Towers är ett landmärke som skall besökas, muséer och bazaarer. Souq Al Mubarakeya är värt att lägga in i programmet. I Kuwait genomför vi en sprintorientering där även någon lokal orienterare blir med. Det kan bli lopp i en av de större parkerna och vi återkommer med mer info när våra lokala kontakter har gett oss mer info om plats och tidpunkt (24 eller 25 nov.)

Måndag 25 november
Vi har en dag till i Kuwait och vi fortsätter utforska staden med dess omgivningar. Vi återkommer med mer info när de lokala som hjälper oss lagt sitt förslag till program för gruppen. Senare på kvällen flyger vi vidare till Libanon (Beirut) där vi landar kl 23 och har transfer direkt till vårt hotell centralt i staden.

Tisdag 26 november
Orienteringsförbundet i Libanon har ett förslag på dagsprogram för oss som ser spännande ut. Vi reser 18 km norrut från Beirut for att se på Jeitta Grotto http://jeitagrotto.com
Vi fortsätter till Byblos. Det är en av de mest kända gamla havsstäderna i denna delen av medelhavet och är med på UNESCO världsarvslista Här får vi tid att uppleva bazaarer och slottet samt kanske njuta av en lunch på någon av fiskrestaurangerna. Staden har fått flera utmärkelser som bästa stad i mellanöstern de senaste åren och på 60 och 70-talet var Marlon Brando och Frank Sinatra flitiga besökare.
Efter lunch besöker vi Harissa med The Shrine of Our Lady of Lebanon innan vi vänder tillbaka till Beirut och hotellet och här centralt i Beirut kan vi välja bland många middagsrestauranger.

Libanon
Onsdag 27 november
På förmiddagen är det orientering i området AUB (American University of Beirut) inte så långt ifrån hotellet. På eftermiddagen finns möjlighet till museum besök samt besök i den berömda parken Horsh Beirut. Mer detaljerat program kommer längre fram.

Torsdag 28 november
Medeldistans i vacker skog! Efter loppet reser vi till Chouf och ett besök till Beiteddine Palace och Cedar Forests (sederträ är symbolen för Libanon). Fri kväll i Beirut

Fredag 29 november
Efter frukost har vi en sista dag i Libanon. Vi ska uppleva Raouche Rocks och Zaituna Bay som är ett par av kännetecknen för Beirut! Vi får tid att gå en tur i "downtown Beirut" och se Gemmayze Street och Mar Mikhayel. Möjlighet att äta lunch på en lokal restaurang (prova en shawarma!) i Borj Hammoud där du också kan passa på att shoppa innan vi reser till flygplatsen för flyg vidare mot Seychellerna!

Seychellerna.
Lördag 30 november
Ankomst på förmiddagen och här ska vi vara 8 dagar och 7 nätter på lyxig resort! Seychellerna sägs av många vara det sista paradiset!
De totalt 115 öarna av granit och korall som utgör Seychellerna är känt för att
vara några av de vackraste öarna i världen. De vita och orörda stränderna som du hittar här är exotiska och vackra. Temperaturen ligger på 24-30 grader på land och i vattnet, året runt.

Huvudön heter Mahe, där flygplatsen och huvudstaden Victoria ligger. Vi bor på västkusten bara 3 km från huvudstaden Victoria med alla sina erbjudanden. Seychellerna är också känt för sina fantastiska vandringsmöjligheter. Vi planerar för minst 2 vandringsturer under vistelsen. Vandringarna är ganska korta men med spännande och annorlunda natur. Seychellerna har tropiskt klimat och det är kuperat.

Seychellerna 3 dagars i orientering blir också ett äventyr med spännande i okänd och varierad terräng. Vi siktar på att arrangera alla tre loppen på Mahe och där vi planerar för ett lopp i huvudstaden Victoria.

Det blir också god tid till sol och bad, relax och avslappning i dessa exotiska omgivningar.Vi erbjuder också en heldagstur till någon av de andra öarna. Praslin och La Digue är de mest kända och speciellt La Digue har ordet på sig för att vara en paradisö. Ön är bara 5 km lång, men den har många vackra, vita och orörda stränder.

Du kan välja bara Seychellerna eller någon/båda alternativen Lebanon och Kuwait. Vi har tagit fram preliminära priser, men väntar på flygpriserna för alternativ 2 & 3. De är på gång och så fort vi har de lägger vi ut dem.

 

Priser

Ungefärliga priser för de olika alternativen:

Alternativ 1(Seychellerna): 29/11 - 08/12
Ca. pris: 27.500 SEK

Alternativ 2 (Libanon + Seychellerna): 25/11 - 08/12
Ca. pris: 32.500 SEK + den extrakostnaden för flygbiljett utöver t/r Seychellerna som tillkommer (cirka 4500 inkl. flygskatter)

Alternativ 3 (Kuwait + Libanon + Seychellerna): 23/11 - 08/12

Ca. pris: 35.500 SEK + den exstra kostnaden för flygbiljetter utöver t/r Seychellerna som tillkommer (cirka 6000 inkl. flygskatter)

Du anmäler dig via ett mail till info@pwttravel.se

Då skickar vi ut ett anmälningsformulär. Där ni  väljer alternativ . När vi har fått en anmälan skickar vi ut första depositionen på 7000 SEK - för att säkra plats. Vi kommer att fakturera deposit 2 i slutet av april 2019 på 7000 SEK samt deposit 3 på 7000 skr  i slutet av juni. Slutfakturering sker runt 1 september.

I grundpriset ingår flyg, landtransporter som i program, boende på bra hotell, del i dubbel/twin-rum m. frukostpension, reseledare från PWT.

Tillägg; enkelrumsalternativ (presenteras så snart de är klara), startavgifter orientering, ev. ingångsbiljetter, måltider utöver frukost, visum (till Kuwait kan du enklast ordna e-visa online, för Libanon är det gratis turistvisum vid ankomst och för Seychellerna är det inte visum för svenska medborgare).

OBS! Begränsat antal platser!