Toblach-Cortina - 2 Feb 2019

Toblach-Cortina - 2 Feb 2019

Att göra - allmänt

Fullt ( ej bokningsbar längre)

 

Detta skidlopp har vuxit rejält bland nordbor de senaste åren tack vare att det har ingått några gånger i Tour de Ski. Men resan innehåller så mycket mer än bara skidloppet. Vi reser till Venedig via Munchen och från Venedig reser vi med egen buss upp till Cortina. Skidorten Cortina med alla sina alpina områden är en intressant plats att tillbringa en weekend i, så förutom tävlingarna ges tid att träna och njuta några dagar i fantastiska områden. Vi bor exklusivt mitt i stan på i anrika Hotel de la poste. Utsökt mat och uppassningen av äldre gentlemän som servitörer i matsalen är en häftig upplevelse.

Hemresan går via Venedigs flygplats till Sverige

Lopp/Arrangemang

På lördagen går 50 km loppet i klassisk stil  Toblach-Cortina- På söndagen går det fristils lopp på 30 motsatta vägen Cortina-Toblach. Bana följer den numera nedlagda järnvägen ”Dolomiternas järnväg” som hade sin stor glans period kring OS i Cortina 1956.Banan startar i Dobbiaco/Toblach och går via längdskidstadion i Toblach ut på järnvägsspåret. Vacker banan genom vacker natur.

Om resmålet

Lever fortfarande på OS 1956 men är även ett exklusivt skidområde för skidentusiaster. Omgiven av alptoppar och mitt i världens största liftsystem ligger charmerande Cortina. Finns nog ingen annan plats där så många pälsbärande människor flanerar på gågatan.

Utflykter

På fredagen ingår resa till Toblach för att prova på spåren, många passar på att ta skidorna tillbaka till Cortina eftersom vi kan stanna på flera ställen längst spåret och släppa av skidåkare. På söndagen erbjuder vi resa upp till Tre Cohar.

Hotel de la Poste

Hotel de la Poste

Piazza Roma, 14 – 32043 Cortina d’Ampezzo (BL) – Italy, Toblach-Cortina - 2 Feb 2019
Anrikt hotell mitt i Cortina. Hotell dela Poste är ett hotell där man känner tidens vingslag i vägga Mer information

Program

Torsdag 31/1: Avresa torsdag morgon från Stockholm eller Göteborg via Franfurt till Venedig med ankomst och middag på respektive hotell på kvällen.

Fredag 1/2 Vi reser till Toblach och testar spåren längs järnvägen. Här finns det många varianter på hur man vill göra. Många stannar efter vägen och tar skidtur tillbaka till Cortina längs tävlingsspåret

Lördag 2/2 Tävlingsdag klassiska loppet 50 km

Söndag 3/2 Tävlingsdag fristil 30 km alternativ skidtur på högplatån Tre Croci. Eller så passar många på att ta någon av alla linbanor upp till toppstugor med bedårande utsikt för en lunch

Måndag 4/2 Hemresa

Priser

 EnkelrumDubbelrumTrippelrumFyrbäddsrum
Hotel de la Poste Cortina9900
Startplats Toblach-Cortina klassisk stil 50 km750
Startplats Cortina-Toblach fristil 30 km 650
Kombinationspris Toblach-Cortina 50 + 30 km1200
Utflykteringår

 

Pris per person. I priset ingår flyg, busstransporter 4 nätter hotell med halvpension utflykter samt transporter till start, reseledning.