Bieg Piastow - 2 Mars 2019

Bieg Piastow - 2 Mars 2019

Att göra - allmänt

28 Feb-4 Mar 2019

Fullbokad!(bokning ej längre möjlig)

 

Polska bidraget till worldloppen på skidor.

För 11:e gången bjuder arrangören in till detta 50 km lopp som går i vacker skogsterräng i gränsen till Tjeckien och deras skidområde i Liberec och Jizerska. Vi reser till Prag för sedan buss vidare till den  Tjeckiska gränsstaden Harrachov och vårt boende under helgen. Vilket innebär att vi bor i Tjeckien under hela helgen men reser med buss till start och mål i den Polska orten Jakuszyce. Innan bussen avgår till Harrachov så besöker vi gamla stan i Prag och får en guidning samt tid för lunch. På hemresan bor vi även i Prag natten mellan söndag och måndag.

Lopp/Arrangemang

Loppet i den klassiska stilen är på lördagen. Start och mål är strax utanför Harrachov så det är nära från vårt hotell. Vi har egen busstransport till start och efter målgång finns det flera bussavgångar tillbaka till hotellet. Banan går i natursköna skogsområden i Jizera-bergen.

Om resmålet

Harrachov är Tjeckiens mest kända vintersportcentrum och i närheten av Polska gränsen. Orten är känd från världscuptävlingar i backhoppning. Den ursprungliga orten grundades under 1600-talet och var före tiden som vintersportort känd för sin förstklassiga glasindustri. Idag lockar backhoppningsbacken, läget i vackra Krkonoše och det mångfaldiga utbudet för stor och liten.

Sněžka Mmd toppen på 1600 meter Sudeternas högsta berg och även den högsta toppen i Tjeckien. Steniga klippor och vackra bergsjöar är typiskt för regionen. I närheten av toppen Medvědín ligger källan till (floden) Elbe, som även rinner genom Tyskland. Vintersportcentren i nationalparken Krkonoše erbjuder ändlösa längdskidspår på underbara högplatåer och ett omväxlingsrikt fritids- och after ski-utbud i klass med Österrike!

Utflykter

Inga arrangerade utflykter.

Hotell Svornost

Hotell Svornost

Harrachov 496, HARRACHOV, Bieg Piastow - 2 Mars 2019
Ett landmärke i Harrachov. Modernt,trevligt SPA hotell. Ett SPA med pool, flera olika sorters bastu Mer information

Program

Torsdag 28/2: Avresa torsdag morgon från Sverige till Prag. Gemensam lunch och sedan sightseeing i Prag. På eftermiddagen reser vi med egen buss till Harrachov. På kvällen har vi gemensam middag.

Fredag  1/3: Efter frukost är det dags att prova skidor och spåren. Vi besöker även nummerlappsutdelningen.

Lördag 2/3 Stora skiddagen med 50 km klassisk stil. På kvällen gör vi ett eget after-ski party på

Söndag 3/3: På morgonen finns möjlighet att tävla igen . Denna gång på bla 25 eller 12 km. Eller så går det bra att bara njuta av Harrachov och hotelelt spa avdelning. På eftermiddagen reser vi tillbaka till Prag och checkar in på hotell i Prags ”gamla stan” Middag igår även sista kvällen i Prag.

Måndag 4/3 På förmiddagen flyg tillbaka till Sverige.

Priser

 EnkelrumDubbelrumTrippelrumFyrbäddsrum
Hotell Svornost93007800--
Startplats 50km700

 

I priset ingår flyg, busstransporter 4 nätter i del i dubbel rum på hotell med halvpension, lunch i Prag. Reseledarservice.