Marcialonga & Toblach-Cortina - Jan/Feb 2019

Marcialonga & Toblach-Cortina - Jan/Feb 2019

Att göra - allmänt

24 Jan-4 Feb 2019

FULLBOKAT! (ej bokningsbar längre)

Gillar man Dolomiterna och skidåkning då är detta en resa för er. PWT Travel erbjuder för tredje året en kombinations resa där man har möjlighet att delta i både Marcialonga samt Toblach-Cortina skidlopp. Förutom dessa tävlingar ges tid att träna och njuta några dagar i fantastiska Seiser Alm.

Vi inleder första delen av resan i Cavalese och förbereder oss för Marcialonga. Efter Marcialonga reser vi till vackra Castelrotto som ligger precis nedanför Seiser Alms högplatå. Här stannar vi 3 nätter då vi tar oss upp till Seiser Alm för njuta av fantastisk skidåkning. På torsdagen reser vi vidare genom vackert landskap till Italiens lux resort Cortina med ett av världens största liftsystem i tre olika riktningar från stadskärnan. Här bor vi exklusivt mitt i stan på i anrikt Hotel de la poste. Utsökt mat och uppassningen av äldre gentlemän som servitörer i matsalen är en häftig upplevelse. I Cortina finns tid för shopping och sightseeing men även tid att prova de fina skidspåren.

Hemresan går via Venedigs flygplats till Sverige.

 

 

 

Lopp/Arrangemang

Italienska Vasaloppet Marcialonga går i den vackra Val di Fiemme dalen, med starten i orten Moena, där Val di Fiemme dalen övergår i Val di Fassa dalen. Loppet passerar 13 byar innan målet i Cavalese.I sista berömda backen från dalen upp till målet i Cavalese har PWT valla och vätskestation. Distansen på Marcialonga är 70 km men det finns även ett kortare alternativ på 45 km. Det kortare alternativet har blivit slutsålt tidigare än 70 km loppet de senaste åren

Toblach-Cortina är en bana som har blivit känd bland skidentusiaster via Tour de Ski som Wisma skiclassic. Bana följer den numera nedlagda järnvägen ”Dolomiternas järnväg” som hade sin stor glans period kring OS i Cortina 1956.Banan startar i Dobbiaco/Toblach och går via längdskidstadion i Toblach ut på järnvägsspåret. Vacker banan genom vacker natur. På lördagen är det klassisk distans 50 km, På söndagen är det 30 km fri stil som startar i Cortina och har målet på skidstadion i Toblach

Om resmålet

Dolomiternas Slott och borgar kröner många toppar, vinfälten och äpple odlingar finns längs med sluttningarna medan skidåkning kan ske på de högre platående stor del av vinterhalvåret. Kort sagt ett vackert landskap.
Trentino tillföll Italien vid slutet av första världskriget, efter ett sekel som österrikiskt territorium.
Cavalese som vi bor i under Marcialonga är dalens största ort med normala shoppingmöjligheter. Byn lever upp enormt kring Marcialonga då både mål och mässan finns på plats i byn.
Castelrotto Castelrotto, kallad Kastelruth på tyska,ligger precis under Seiser Alms högalpina platå.Namnet på byn kommer förmodligen från ett förstört slott, så att säga en "Castel ruptum", som dokument som går tillbaka till 10-talets avslöjande.

Cortina: Lever fortfarande på OS 1956 men är även ett exklusivt skidområde för skidentusiaster. Omgiven av alptoppar och mitt i världens största liftsystem ligger den charmerande Cortina. Finns nog ingen annan plats där så många pälsbärande människor flanerar på gågatan.

 

 

Utflykter

Fredagen den 25 januari reser vi med bussar till antingen kända höghöjds orten Seiser Alm. Eller om det passar besöker denna grupp en annan högplatå ör att senare i veckan besöka Seiser Alm.Området är Europas högst belägna bergsplatå och för att komma upp på platån så måste vi åka linbana sista biten. Det är en fantastisk uppladdning inför Marcialonga att njuta i skidparadiset. Denna utflykt är en heldagsutflykt där man äter lunch på egen hand i Seiser Alm. Denna resa ingår i Marcialonga paketet med oss PWT.
Under dagarna i Castelrotto finns det mycket tid att tillbringa i Seiser Alm.
I Cortina har vi varje dag möjlighet att besöka olika skidområde för längdåkning.

 

1. Hotel Grünwald

1. Hotel Grünwald

via bresadola, 3 - Val di Fiemme 38033 Cavalese, Marcialonga & Toblach-Cortina - Jan/Feb 2019
4 stjärnigt alphotell med trevlig personal och en avstressande relax avdelning. På hotellet äter vi Mer information
2. Hotell San Valier

2. Hotell San Valier

Via Marconi, 7 38033 Cavalese TN, Marcialonga & Toblach-Cortina - Jan/Feb 2019
Närmare målet än så här kan man inte komma. Hotellet gränsar direkt till själva mållinjen för Marcia Mer information
Hotel Al Lupo

Hotel Al Lupo

Oswald von Wolkenstein street 5, Marcialonga & Toblach-Cortina - Jan/Feb 2019
Detta hotell ingår i resan(behöver ej bokas).Mer information
Hotel de la Poste

Hotel de la Poste

Piazza Roma, 14, 32043 Cortina d'Ampezzo BL, Italien, Marcialonga & Toblach-Cortina - Jan/Feb 2019
Detta hotell ingår i resan(behöver ej bokas).Mer information

Program

Torsdag 24/1: Avresa torsdag morgon från Stockholm eller Göteborg via Munchen med ankomst och middag på respektive hotell på kvällen.
Fredag 25/1: Vi reser till vackra Seiser Alm,alt annan platå, där vi njuter av underbara spår i storslagen natur. Lunch äter man på några av restaurangerna i Seiser Alm. På kvällen efter middagen inbjuder vi dig till pubafton i Cavalese. Med både livemusik som vallatips. Fri entré.
Lördag, 26/1, Vi testar Marcialonga spåret från World Cup Stadion i Val di Fiemme. Du kan åka från skidstadion i Val di Fiemme till Cavalese (ca 10 km), eller så kan du testa spår runt skidstadion och ta bussen tillbaka.
Söndag, 27/1 Marcialonga med sin härliga atmosfär. Du kan välja mellan 45 km eller 70 km båda distanserna i klassisk stil. 70 km loppet passerar 13 byar innan mål. I sista backen innan mål har PWT valla och vätskestation. På kvällen har vi egen fest på nattklubben Mardok
Måndag, 28/1 Aktivitetsdag i Cavalese. På eftermiddagen reser vi till Castelrotto för incheckning och egen middag i byn.
Tisdag 29/1 samt Onsdag 30/1, Fria dagar med besök i Seiser Alm och ev ett besök i klassiska Val Gardena
Torsdag 31/1 Resa från Castelrotto till Cortina incheckning middag på hotellet
Fredag 1/2 Vi reser till Toblach och testar spåren längs järnvägen. Här finns det många varianter på hur man vill göra. Många stannar efter vägen och tar skidtur tillbaka till Cortina längs tävlingsspåret
Lördag 2/2 Tävlingsdag klassiska loppet 50 km
Söndag den 3/2 Hemresa från Cortina till Venedig och flyg till Sverige

 

 

 

Priser

 EnkelrumDubbelrumTrippelrumFyrbäddsrum
Hotell Grunewaldtillägg15620På förfråganPå förfrågan
Hotell SanValieretillägg14960--
Hotell Wolf Castelrottoingår
Hotel de la Poste Cortinaingår
Startplats Marcialonga1000
Startplats Toblach-Cortina klassisk stil 50 km750
Utflykteringår

Priser avser per person. I priset ingår flyg, busstransporter 7 nätter hotell med halvpension samt 3 nätter hotell med frukost (Castelrotto) samt utflykter samt transporter till start.