Marxa Beret - 3 Feb 2019

Marxa Beret - 3 Feb 2019

Att göra - allmänt

Fullbokad!

31 jan-4 Feb 2019

40-års jubileum för detta skidlopp i klassisk stil. Är det ett jubileums år kan det fort bli fullt. Skidloppet går i Pyrenéerna med huvudorten för loppet Vielha.

Förutom Vielha så kommer vi att bo första natten i Barcelona där vi har tid att göra en sightseeing på torsdag eftermiddag. Loppet är i klassisk stil och 42,21 eller 10 km

Lopp/Arrangemang

 

Marxa Beret är Spaniens största skidlopp. Klockan 10:00 på söndagen går starten vid skidstadion utanför orten Vielha. Längsta punkt på banan är 1600m medan högsta är på 1900m. Det finns flera distanser att välja emellan.

Bankartor

Om resmålet

Pyrenéerna och Spanien är kanske inte det första man tänker på när man pratar längdskidåkning men uppe på hög höjd i närheten av Andorra är längdskidåkningen populär.

Vielha som ligger på 900 meter och har en folkmängd på 5500 invånare är vackert inklämd mellan höga berg.

Barcelona

Härliga Barcelona behöver knappast någon presentation. Här kan du strosa på den kilometerlånga gågatan Las Ramblas, njuta av tapas och vin i Barri Gotic (de gotiska kvarteren), och förundras av Sagrada Familia och alla andra fantastiska skapelser från konstnärsarkitekten Antoni Gaudi. Sportintresserade kan passa på att se FC Barcelona spela på Camp Nou, Europas största stadion, eller se Formel 1 i maj.

Barcelona bjuder på 7 olika stränder för alla smaker, från populära Sant Sebastià och Barcelonata Beach, till nudiststranden Mar Bella. Alla stränder ligger längst den gula tunnelbanelinjen L4, men det går även bra att promenera från strand till strand på den 5 km långa strandlängan.

Utflykter

Inga arrangerade utflykter på denna resa.

Tyvärr finns det inga boende på denna plats just nu.

Program

Torsdag 31/1: Avresa torsdag morgon från Norden till Barcelona. Vi bor centralt på Expo Hotell. På efermiddagen har vi guidad tur i Barcelona samt upplev Barcelona på egen hand. På kvällen har vi gemensam middag.
Fredag 01/2: Efter frukost reser vi de 30 milen till Vialha i Val de Aran. Det är ett vackert landskap vi reser igenom hela vägen fram till Vialha och Hotel Sol Melia Vielha.
Lördag 02/2: Idag börjar vi att besöka mässan/nummerlappsutdelnigen innan vi reser upp till skidområdet för att testa skidorna.
Söndag 03/2: Efter tidig frukost reser vi upp igen till skidstadion och starten för det 40:e Marxa Beret. På eftermiddagen när vi åter är vid hotellet slappnar vi av i deras spa-avdelning innan middagen
Måndag 04/2: På morgonen går bussen tillbaka till flygplatsen i Barcelona och resa hemåt.

Priser

 EnkelrumDubbelrumTrippelrumFyrbäddsrum
Hotellpaket112009200--
Startplats400

 

Pris per person.

I priset ingår flyg, busstransporter 4 nätter i del i dubbel rum på hotell med halvpension inkluderat vin. Reseledare service