Tartu Skimarathon - 17 Feb 2109

Tartu Skimarathon - 17 Feb 2109

Att göra - allmänt

14/15-18 Februari 2019

För 15:e gången reser PWT till Tartu och Estlands bidrag till Worldloppen på skidor
Förutom loppet i Tartu hinner de som reser på torsdagsalternativet med en heldag och kväll i Estlands huvudstad Tallinn. PÅ tartu skimaraton kan man välja distans 63 eller 31 kilometer.

2 resealternativ finns: 14-18 Feb, 15-18 feb

Lopp/Arrangemang

 

Tartu Maraton is one of the oldest ski marathons in the world with its history of almost 60 years. First Tartu Maraton was held in 1960. It is also one of the biggest ski marathons in the world.

The traditional 63 km marathon goes from Otepää to Elva, the shorter 31 km distance starts from Arula and finishes also in Elva. There are also Open Track event, Relay Marathon and races for children.

 

Om resmålet

Om man reser ut på torsdagen så har ni en dag i Tallinn.
Tallinn är Estlands huvudstad och oftast är det ett härliga äventyr med ett rikt kulturliv i lokala historiska miljöer.
Tallinn grundades först i tidig medeltidsera, men idag är huvudstaden en spännande blandning av gammalt och nytt. Här är
Gamla stan (Vanalinn) i Tallinn är en av de bäst bevarade hansastäderna i världen. Ett stenkast därifrån ligger stadens affärscentrum med moderna skyskrapor och lyxiga hotell, trendiga stadsdelar och stora köpcentra. Vårt hotell ligger precis i gränsen till gamla stan.
Tartu är mycket kompakt, med många sevärdheter, restauranger och intensivt nattliv, som ligger på en eller två parallella gator. Tartu är den näst största staden i Estland och innestaden för kreativ och vetenskapliga kultur. Det finns alltid något på gång, allt från teaterföreställningar till konserter och festivaler.

Utflykter

På torsdag den 14 februari genomför vi en guidad tur till fots genom Tallinns gamla stad. På kvällen gemensam middag på traditionella Olde Hansa med god mat och levande musik.

Tartu Skimarathon Resealternativ 1(14-18 feb)

Tartu Skimarathon Resealternativ 1(14-18 feb)

Tartu Skimarathon - 17 Feb 2109
I priset ingår flyg, busstransporter 1 natt i del i dubbel rum på hotell Viru i Tallinn samt 3 nätte Mer information
Tartu Skimarathon Resealternativ 2(15-18 Feb)

Tartu Skimarathon Resealternativ 2(15-18 Feb)

Tartu Skimarathon - 17 Feb 2109
I priset ingår flyg, busstransporter,3 nätter på hotell Dorpat i Tartu. Frukost samt middagar samt r Mer information

Program

Torsdag 14/2: Avresa torsdag morgon från Stockholm till Tallinn. Efter lunch guidad tur i gamla stan. På kvällen har vi gemensam middag.
Fredag 15/2: På förmiddagen har ni som är i Tallinn egen tid för shopping/sightseeing. Vid 13.00 tiden reser vi via flygplatsen och hämtar upp fredagsresenärerna och sedan tar vi oss till Tartu med buss. Den resan är på 180 km. Efter incheckningen finns tid att titta lite på centrala Tartu. På kvällen gemensam middag.
Lördag 16/2 Efter frukost reser vi till Otenpää för att testa skidor och banor. Här kan man prova worldcup banorna men man kan även testa morgondagens banstråk. På eftermiddagen finns tid till förberedelser. På kvällen är det middagsbuffé
Söndag 17/2: På morgonen går bussen till starten för 63 km loppet som startar klockan 09.00. Starten för 31 km loppet är klockan 12:30. På kvällen är det after ski middag i den klassiska krutkällaren i Tartu
Måndag 18/2: Efter frukost går bussen tillbaka till Tallinn och flygplatsen för resa tillbaka till Sverige

Priser

 EnkelrumDubbelrumTrippelrumFyrbäddsrum
Resealt. 1: 14-18 Febtillägg6900--
Resealt. 2: 15-18 Febtillägg5850
Startplats 63km600
Startplats 31km 400

Resealt.1: I priset ingår flyg, busstransporter 1 natt i del i dubbel rum på hotell Viru i Tallinn samt 3 nätter på hotell Dorpat i Tartu. Frukost samt middagar samt reseledare service.

Resealt. 2:I priset ingår flyg, busstransporter,3 nätter på hotell Dorpat i Tartu. Frukost samt middagar samt reseledare service.

Eventuell tillägg för skidor på flyget.