Telefon 0768-088205

Resevillkor

Läs om PWTs personuppgiftspolicy

Vi har ställt resegarantier till Kammarkollegiet enligt Resegarantilagen.
Se vidare www.kammarkollegiet.se.

Anmälningsavgift/depositum

Anmälan sker via hemsidan eller skriftligen till info@pwttravel.se och blir gällande då vi mottagit anmälningsavgiften/depositum som avräknas vid slutbetalningen. Genom att betala in depositum visar resenären att de har läst och godkänt researrangörens villkor för resan.
Anmälningsavgiften/depositum är numera 4000 SEK för alla våra resor. Vid några resor kan det vara andra avgifter som gäller men det blir då tydligt redovisat för den resan det gäller. Utöver anmälningsavgiften kan på vissa resor startavgift tillkomma direkt i samband med depositum då det är aktuellt. Vid bokning av resan mindre än 60 dagar från resans startdatum faktureras totalbeloppet direkt.


Reseförsäkring

Det ingår inte reseförsäkring i våra resor utan vi hänvisar dig till att kontrollera med ditt försäkringsbolag att din hemförsäkring eller annan reseförsäkring täcker behov gällande avbeställnings- och reseförsäkringsskydd.
Du som resande har själv ansvar för att du har en fullgod reseförsäkring!
Kontrollera först med din hemförsäkring vad som ingår där. Många försäkringsbolag erbjuder också en utökad reseförsäkring där du och din familj får ett bättre reseskydd än det som ingår normalt i hemförsäkringen. Om du vill ha avbeställningsskydd kanske du behöver komplettera med en utökad reseförsäkring och det är oftast billigast att tala med sitt försäkringsbolag för en eventuell utökning av reseskyddet. Vi rekommenderar annars er att boka egen avbeställningsförsäkring hos Europeiska ERV (www.erv.se) OBS! För att försäkringen ska gälla måste den vara tecknad och betald inom två dagar från det att anmälningsavgift/depositum för resa ska vara betald.

Avbokning

Vid avbokning måste du informera oss om detta och det görs enklast via email. Om du inte bokar av eller kommer i tid till avreseflyg eller boende bokas hela resepaketets delar av och ingen återbetalning sker. Om nödvändiga handlingar som t.ex. giltigt pass saknas så att deltagande eller fullförande av resan inte kan genomföras har arrangören rätt att tillgodoräkna sig det totala priset för resan.

Vid avbokning har vi dessa kostnader per person;

Antal dagar innan avresa Innanför EU Utanför EU, New York marathon mfl.
Över 120 dagar 1000 SEK 2000 SEK
119-60 dagar 1000 SEK 2000 SEK
59-41 dagar 1500 SEK 4000 SEK
40-30 dagar 75% 75%
29-1 dagar 100% 100%


OBS! Startavgift återfås ej vid avbokning!

Det går heller inte att överlåta startnummer eller flytta till annat tillfälle.

Slutlig betalning sker inom 60 dagar före avgång eller på vissa fall tidigare på grund av betalningsavtal för hotell, flygbolag och lokala researrangörer. Flygplats skatter återbetalas från den sista betalningsdagen .

PWT Travel anmäler oftast deltagaren till tävlingar och andra sportevenemang. Vi anmäler in eventuella tidigare resultat för seedning sm deltagaren har angett. Seedningen du sedan får från arrangören är inte vårt ansvar. Det kan bara arrangörerna besluta och vi kan inte erbjuda bättre seedning än dina tidigare resultat.

Prisändringar
Vi förbehåller oss rätten att ändra priser på grund av en betydande förändring i valutakurser eller av andra skäl utanför vår kontroll. Vi ansvarar inte för eventuell avbokning, uppskjutning (tid eller plats) av evenemanget eller för fel i evenemangsinstruktionerna etc. eventuella olägenheter eller utgifter som kunden kan ådra sig. Vi rekommenderar att du tittar över ert reseskydd på er försäkring.

Flygbiljetter och hotell

För att säkra förmånliga flygbiljetter och hotell till vissa resmål måste vi ingå avtal där återbetalning vid avbokning är begränsat delvis eller fullt ut. Vi har skyldighet att informera resenären om detta innan bindande bokning och vi har rätt att ta betalt för detta i samband med att bokning genomförs. Ibland får vi enligt flygbolagets villkor inte överlåta en flygbiljett så om någon önskar överlåta dessa delar av ett paket kanske ny flygbiljett måste köpas. Vi är skyldiga till att informera kunden om begränsningar i rätten att överlåta en resa.
Vi följer i övrigt SRF:s villkor för paketresor.

Avbokning – Force majeure
Vi genomför turer som planerat även om sportaktiviteter återkallas eller ändras. Skidtävlingar exempelvis, ibland avbryts eller förkortas på grund av brist på snö.

Läs mera här

www.srf-org.se/lagar_regler/resebyrans_ansvar/paketresor/srf:s_villkor_for_paketresor