Marcialonga - Jan 2020

Marcialonga - Jan 2020

Att göra - allmänt

23-27 Jan 2020

PWT Travel inbjuder till trevliga skiddagar i italienska alperna. I år är det 19:e gången vi arrangerar resa till Marcialonga. Vill man bo centralt med målet på gång avstånd från boendet så är denna resa perfekt.
Vi reser ut från Stockholm på torsdagen den 23 januari till Milano. Därifrån reser vi med egen buss till Cavalese. Hemresan sker från Milano på måndagen. Vill man stanna längre i Italien så har vi flera alternativ att kombinera Marcialonga med. En långresa från 23 januari till 2 februari där vi deltar både i Marcialonga samt Toblach-Cortina loppet och stannar i närheten av Seiser Alm dagarna mellan loppen. Ett annat alternativ är att medverka på våra njutningsresor i Seiser Alm och börja eller avsluta med Marcialonga. Resande från andra orter i Sverige, kontakta oss för alternativa resplaner.

 

Lopp/Arrangemang

 

Italienska Vasaloppet går i den vackra Val di Fiemme dalen, med starten i orten Moena, där Val di Fiemme dalen övergår i Val di Fassa dalen. Loppet passerar 13 byar innan målet i Cavalese.I sista berömda backen från dalen upp till målet i Cavalese har PWT valla och vätskestation. Distansen på Marcialonga är 70 km men det finns även ett kortare alternativ på 45 km. Det kortare alternativet har blivit slutsålt tidigare än 70 km loppet de senaste åren.

Om resmålet

Från Alpernas vassa toppar och Dolomiternas stup vid gränsen mot Alto Adige i norr, övergår landskapet i något mjukare berg Slott och borgar kröner många toppar, vinfälten och äpple odlingar finns längs med sluttningarna

Trentino tillföll Italien vid slutet av första världskriget, efter ett sekel som österrikiskt territorium.

Cavalese som vi bor i är dalens största ort med normala shoppingmöjligheter.

Utflykter

Fredagen den 25 januari reser vi med bussar till den kända höghöjds orten Seiser Alm. En ort där de flesta landslag i längdåkning förbereder sig för mästerskap. Området är Europas högst belägna bergsplatå och för att komma upp på platån så måste vi åka linbana sista biten. Det är en fantastisk uppladdning inför Marcialonga att njuta i skidparadiset. Denna utflykt är en heldagsutflykt där man äter lunch på egen hand i Seiser Alm. Denna resa ingår i Marcialonga paketet med oss PWT.

Hotel Grünwald

Hotel Grünwald

via bresadola, 3 - Val di Fiemme 38033 Cavalese, Marcialonga - Jan 2020
Pris/natt/person: 3 125 SEK
4 stjärnigt alphotell med trevlig personal och en avstressande relax avdelning. På hotellet äter vi Mer information
Hotell San Valier

Hotell San Valier

Via Marconi, 7 38033 Cavalese TN, Marcialonga - Jan 2020
Pris/natt/person: 2 875 SEK
Närmare målet än så här kan man inte komma. Hotellet gränsar direkt till själva mållinjen för Marcia Mer information

Program

Torsdag 23/1: Avresa torsdag morgon från Stockholm till Milano med ankomst och middag på respektive hotell på kvällen. Vill man resa från andra orter får ni kontakta oss för alternativ.

Fredag 24/1 Vi reser till vackra Seiser Alm, där vi njuter av underbara spår i storslagen natur. Lunch äter man på några av restaurangerna i Seiser Alm. På kvällen efter middagen inbjuder vi dig till pubafton i Cavalese. Med både livemusik som vallatips. Fri entré.

Lördag, 25/1, Vi testar Marcialonga spåret från World Cup Stadion i Val di Fiemme. Du kan åka från skidstadion i Val di Fiemme till Cavalese (ca 10 km), eller så kan du testa spår runt skidstadion och ta bussen tillbaka.

Söndag, 26/1 Marcialonga med sin härliga atmosfär. Du kan välja mellan 45 km eller 70 km båda distanserna i klassisk stil. 70 km loppet passerar 13 byar innan mål. I sista backen innan mål har PWT valla och vätskestation. På kvällen har vi egen fest på nattklubben Mardok

Måndag, 27/1 Hemresa tidigt på morgonen till Munchen och flyg till Sverige under eftermiddagen

 

 

 

 

Priser

 EnkelrumDubbelrumTrippelrumFyrbäddsrum
Hotell Grunewald-12500På förfråganPå förfrågan
Hotell SanValiere-11500--
Startplats 1100
Utflykteringår

Priser avser per person. I priset ingår flyg,transfer,4 nätter hotell med halvpension samt utflykter samt transport till start.