Berlin Marathon - 29 Sep 2019

Berlin Marathon - 29 Sep 2019

Att göra - allmänt

 

Söndagen 29 september 2019

Följ med oss till Berlin för deltagande i Berlin marathon Ett lättsprunget och trevligt marathon lopp i centrala Berlin.
Vi erbjuder startplats och boende men vi avstår att ordna flygresa på grund av många varianter på flyg till Berlin. Vill ni få hjälp med flyg så kan vi ordna detta.
I vårt paket ingår tre hotellnätter 27-30 september och vi har 2 hotell alternativ.
Aktiviteter förutom marathon loppet:
På lördagen deltar vi i arrangörenas frukostjogg på 6 km med mål på den mäktiga olympiastadion i Berlin. Vi har buss till startplatsen vid Charlottenburg och samma buss hämtar oss vid Olympiastadion.
Senare på dagen erbjuder vi även en trevlig bussutflykt med sightseeing i Postdam och alla storslagna slott.
På denna utflykt har vi svensktalande guide.

 

 

Lopp/Arrangemang

 

Berlin Marathon (fullständigt namn: BMW Berlin Marathon, för sponsorskäl) är ett årligt maratonlopp i Berlin som har hållits varje år sedan 1974. Det är den näst största löpartävlingen i Tyskland, efter JPMorgan Chase Corporate Challenge.

Loppet har ca: 40000 deltagare varje år. Evenemanget utgör ett av de sex stora maratonloppen som tillsammans bildar World Marathon Majors (de övriga är maratonloppen i Tokyo, Boston, London, Chicago och New York) med en miljon dollar i prispengar, som den vinnande mannen respektive kvinnan delar på.

Banan som utgör Berlin Marathon är den bana där det för både män och kvinnor har satts flest världsrekord i distansen maraton. Den är välkänd för sin platta profil, jämna yta, jublande åskådare och sina ofta milda hösttemperaturer. Evenemanget är uppdelat på två dagar. Omkring ytterligare 8 000 inlinesåkare tävlar nämligen på maratonbanan lördagen före loppet. Power walkers, handcyklister, rullstolsåkare och barnmaraton (4 219,5 meter) tillhör också maratonhelgen, som arrangeras av SCC EVENTS och som för närvarande sponsras av biltillverkaren BMW.

Sports and nature image

Om resmålet

Funderar ni på att åka på en storstadssemester i Europa. Isåfall så skulle vi varmt kunna rekommendera Berlin. En stad fylld av nattliv, aktiviteter, museum, hotell kultur och historiska monument. Som ni säkert har förstått så kommer ni våra kära besökare att hitta turistinformation om Berlin här. Här kommer ni kunna ta del av det som både vi och våra besökare har upplevt under våra besök i Berlin. Allt för att ni ska få det så lätt som möjligt att kunna planera just ert besök till Berlin.
För Berlin är en stor stad och här finns en hel mängd av sevärdheter och aktiviteter som alla i familjen kan uppskatta. Så vare sig man är här för att ha en skön semester eller lära sig någonting nytt så kommer ni att finna rikligt med saker att göra. Och jämför man Berlin med många andra av våra större Europeiska städer såsom London, Paris mf så kommer ni snart att märka att prisnivån är lite lägre här i Berlin. Vilket gör det lättare att ha råd att verkligen ta sig hit.
Och från oss i Skandinavien så tar det inte någon vidare lång tid att ta sig hit. Det går flyg till Berlin från de större flygplatserna i Sverige dagligen.
Vill man inte flyga så går det även bussresor till Berlin. Dom som vill kan även ta natttåget till Berlin. Så det finns många sätt att ta sig hit till denna härliga stad.
Det går nästan att åka hit på vilken tid som helst av året, sommaren kan det vara lite för varmt för de flesta så precis innan det blir alldeles för varmt och innan det börjar bli trist och regnigt ute så kan det vara en bra period att ta sig hit.

 

 Att göra i Berlin

Det finns i princip hur mycket som helst att göra i Berlin, du kan gå och se olika sportevenemang, teaterbesök, gå på nattklubb och självklart det som många väljer att göra när dom besöker Berlin, och det är att se på alla de sevärdheter som finns i Berlin. Så därför så fokuserar vi mest på sevärdheter.
En stor fördel med Berlin är att alla de mest besökta sevärdheterna finns centralt och nästan på gångavstånd från varandra. Även om det är möjligt att gå så kommer det att ta sig in lilla tid. Så vi rekommenderar att ni skaffar er en U-bahn/S-Bahn karta så blir det lättare att ta sig fram i Berlin. Och självklart så rekommenderar vi även de turistbussar som finns i Berlin, då får man se Berlin från buss där dom kör förbi många utav de större sevärdheter. Under bussturerna så är det möjligt att hoppa av vid de olika sevärdheterna för att sedan ta en ny buss när man väl besökt sevärdheten.
Turistbussarna utgår ifrån torget utanför Rathaus. Ni kommer att se dom, så det är bara att gå och välja just den turistbuss ni tycker har bäst schema. Vi har skrivit lite om de olika turistbussarna under turistbussar (så läs mer där om ni är intresserade av turistbussarna i Berlin).

Utflykter

Citysightseeing

Bussightseeing till Potsdam inklusive Wannsee. Vi åker via Wannsee, platsen för konferensen som ledde till förintelsen, Gleinicke-bron där fångutväxling skedde mellan öst och väst under kalla kriget samt till den överdådiga parken i Potsdam som beskrivs som ”Tysklands Versailles”. Vi planerar även att se Cecilienhof, det idylliska slottet där segrarmakterna delade upp Tyskland efter andra världskriget. Svensktalande guide och priset är 320 kr (halvdag)

 

 

Hotel Berlin ABBA

Hotel Berlin ABBA

Lietzenburger Str. 89, Berlin Marathon - 29 Sep 2019
Pris/natt/person: 1 660 SEK
Det 4-stjärniga hotellet Abba Berlin Hotel ligger i närheten av Berlins zoo, varuhus och restaurange Mer information
HOTEL MERCURE CHATEAU BERLIN AM KURFÜRSTENDAMM

HOTEL MERCURE CHATEAU BERLIN AM KURFÜRSTENDAMM

Knesebeckstrasse 38-49, Berlin Marathon - 29 Sep 2019
Pris/natt/person: 1 300 SEK
Detta 4-stjärniga ligger bara en kort promenad från berömda Kurfürstendamm. Mycket avslappnad atmosf Mer information

Program

27/09:
Individuell ankomst till respektive hotell
För den som vill kan följa med på gemensam avgång till mässan och nummerlappsutdelningen. Vi reser med tåg till mässan
28/09
Arrangörernas frukost jogg med mål i Olympia stadion.
Utflykt till Postdam
29/09
Berlin marathon, Efter en tidig frukost går vi samlat till närmaste station 300m och tar tåget till
starten vid Brandenburger Tor.
30/09
Individuell avresa från hotellet

Priser

Löpartröja från PWT ingår i startavgiften.

Priser avser per person

 EnkelrumDubbelrumTrippelrumFyrbäddsrum
Hotel Berlin ABBA729049804320
HOTEL MERCURE CHATEAU BERLIN AM KURFÜRSTENDAMM648045003900
Startplats Marathon1900
Potsdam utflykt320