Fossavatnsgangan Island - 4 Maj 2019

Fossavatnsgangan Island - 4 Maj 2019

Att göra - allmänt

1-6 Maj 2019

För 71:a gången genomför samhället Isafjordur på Island Fossavtnsgangen. Detta lopp som är så mycket mer än skidlopp. Vår resa är även en upplevelseresa. På söndagen reser med buss från Isafjordur i norr tillbaka till huvudstaden Reykjavik. En resa där man få uppleva mycket av Island.

Lopp/Arrangemang

Årets lopp alltså det 71:a loppet. Några år har det blivit inställt så det första Fossavatnsgangan arrangerades för 84 år sedan. Distanserna genomförs i klassisk stil och längderna är 50 km,25 km eller 12.5 kilometer. Loppet startar klockan 09.00 för 50 km och klockan 10:00 för övriga distanser. Efter målgång tar man arrangörbussarna tillbaka till hotellet. I sporthallen är det prisutdelning för 50 km i samband med prisutdelningen bjuder arrangören på en fantastisk kakbuffé. På kvällen är det även bankett med fisk av alla de slag.

Om resmålet

Island:

Glaciärer,varma källor, hästar och bra fotbollslag. Är kanske kändast just nu. Men få länder bjuder på en så spektakulär upplevelse som Island. Att resa runt och se sprutande gejsrar sätter verkligen fantasin i gungning. Man känner sig förflyttad till sagornas värld.
Isafjordur ligger i regionen västfjordarna. En gång i tiden blomstrade denna regionen av fiskeindustrin dalar. Numera har denna industri minskat och även befolkningen med den. Stora områden ligger nu öde.

Reykjavik dom starka kontrasternas stad.

Små korrugerade plåthus ligger tätt inbäddade bland futuristiska glasbyggnader, moderna inrättningar ligger i några minuters färdväg från den grova vulkanterrängen, och internationella inflytanden blandas med gamla isländska traditioner, för att skapa en unik kultur där gammalt och nytt lever i en skön symbios.
Reykjavík har något för alla intressen. Ett besök till Reykjavík är minnesvärt, oavsett om du söker storstadens livliga energi, den dånande underjordiska energin, eller den tysta energin ute i den gröna naturen som omringar staden.
Även den storslagna naturen som omringar staden gör Reykjavík unik,
Reykjavík kan ståta sig med ett utsökt urval av bra restauranger, berömda för det fantasifulla köket är färska ingredienser. Oavsett om du föredrar fisk och skaldjur, lamm eller vilt, finns alltid något på menyn i ditt tycke.

Utflykter

Onsdag 1 maj gör vi en gemensam sightseeing i Reykjavik.

Centerhotel Plaza

Centerhotel Plaza

Adalstraeti 4, 101 Reykjavík, Island, Fossavatnsgangan Island - 4 Maj 2019
Ingår i paketpriset. Bokning görs på Hotel Leifur. Ett mycket centralt hotell i Reykjavik. Mycket br Mer information
Hotel Isafjördur

Hotel Isafjördur

Silfurtorgi 2, 400 Ísafjörður, Fossavatnsgangan Island - 4 Maj 2019
Ingår i paketresan. Bokning görs på Hotel Leifur. Under tre dagar kommer vi att bo på Isafjodur Hote Mer information
Hotel Leifur Eiriksson

Hotel Leifur Eiriksson

Skolavordustigur 45, Reykjavik, 101, Island, Fossavatnsgangan Island - 4 Maj 2019
Pris/natt/person: 2 400 SEK
3-stjärnigt hotell med bar nära HallgrímskirkjaMer information

Program

 

Onsdag 1 maj:

Avresa från Stockholm direkt till Reykjavik. Vi reser på onsdagen klockan 14:20 med Icelandair direkt flyg från Stockholm. Eftersom vårt charterplan avgår från Reykjaviks inrikes flygplats mitt på dagen på torsdagen (vi får en trevlig 1 maj i staden). Vi bor mitt i centrum på Leifur Eiriksson Hotel. På kvällen hinner vi med guidad tur samt gemensam middag i Reykjavik.

Torsdag 2 maj:

Ledig förmiddag i Reykjavik och klockan 13.00 reser vi med eget charterplan från Reykjaviks inrikes flygplats till Isafjodur. Flyget tar 45 minuter. Incheckning på hotellet

Fredag 3 maj:

Efter frukost reser vi upp till skidspåren och provar skidorna. På eftermiddagen kan man besöka Isafjodurs museum och delta på pasta buffé på hotellet

Lördag 4 maj:

Dagen för skidloppet. Starten är klockan 09.00 för 50 km loppet och 10.00 för övriga distanser. Efter målgång och transport tillbaka till hotellet är det prisutdelning i sporthallen med häftig kakbuffé samt på kvällen en annorlunda bankett med mestadels fisk på bordet.

Söndag 5 maj:

Idag reser vi ifrån Isafjordur mot Reykjavik. Här får vi se stora delar av Island. En del stop längst vägen för fotografering och lunch. På eftermiddagen anländer vi Hotellet Centerplaza mitt i Reykjavik. Incheckning och egen middag på kvällen

Måndag 6 maj:

Tidig hemresa på morgonen.

Priser

 EnkelrumDubbelrumTrippelrumFyrbäddsrum
Paketpris-14400--
Startplats 50km1200
Startplats 25km650
Startplats 25km650
Startplats 12km400
Startplats 12km400

 

I priset ingår flyg Stockholm-Reykjavik tur och retur

All transferbuss

Flyg Reykjavik-Isafjodur

Buss Isafjodur-Reykjavik

Boende 5 nätter hotell med frukost

Reseledning

Skidluva